Пещерен клуб и Спелео училище София
Пещерен клуб и Спелео училище София
Българска Федерация по Спелеология
Основно меню
Начало
Клубът
Спелео Училище
Технически описания
Новини
Форум
Галерия
Полезно
Контакти
Кой е тук?
В момента има 6 посетителя в сайта

Пещерен клуб и Спелео училище София
В какво се забърках... - курс 2007 Печат
Автор: ПКСУ София   
Сряда, 26 Септември 2007г.

Каним всички желаещи на 30.09.2007 на излет в района на р.Петраница, Алпийска поляна, пещерите Темната дупка и Режишка.
Ще надникнем в Темната дупка и Режишката пещера, ще се разходим из Лакатнишките скали, с тренировка на клубни членове на открито. Те ще ви разкажат малко повече за въжетата, възлите и джаджите. Ще се опитаме да ви зарибим да се запишете на курс, и ще се запознаете с района където се провеждат по-голяма част от откритите тренировки.Наличието на планинска застраховка е задължително!

защото...

Курсът започва на 10.10.2007

Така че ,  елате на  30.09 на Лакатник или тази и следващите сряди да се запишете на клубна сбирка.
Инфо на тел: 0885654194

 
Две шматки, резервата „Стенето“ и края на зимата Печат
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Автор: ПКСУ София   
Вторник, 22 Април 2014г.

Командировка ли бе да я опишеш…? Всичко започна съвсем невинно… Един ден невинния ми телефон нададе невинения си вой и сложи край на невинното ми излежаване в леглото… за следващите 4-5 дена (поне така си мислех в началото…). Вдигам го… отсреща Вили. Обяснява ми, че е замислила ходене до резервата „Стенето“ със научно-мазохистичната цел - зимно проникване и събиране на проби в Райчова дупка и Голямата яма… Направо едвам ме нави. Почнахме да се обаждаме на който се сетим, но за съжаление се оказа, че в момента има дефицит на луди с повечко свободно време.

Ден 1- ви. (16.03.2014г.) И така 3 дена след онзи телефонен разговор една шматка (Вили) тичаше към автобуса за Троян, където я чакаше другата, трижди по-шматкенска шматка (демек де аз). Последва едно шеметно товарене на багажа. Шофьора гледаше лошо купчинката от 164 неща, на които трябваше да залепи лепенки…Абе превърнахме се в любимите му пасажери. Без особени премеждия стигнахме Троян. Купихме си още храна, подробна карта на Централен Балкан и потеглихме с бодра крачка към прохода Беклемето. По едно време решихме да спрем на една автобусна спирка в Троян и да си опитаме късмета. След половин час ръкомахане спря един младеж и каза, че може да ни хвърли 15-тина километра по- нататък. Радост голяма!!! Как се товарят раници със снегоходки, каски и палатка вързанa отстрани, в багажник на Голф 2ка няма да разправям. И така….10тина минути по-късно си седим на края на с. Балканец и се чудим кфи ше ги мъдрим. Почакахме, помахахме на колите….и те ни помахаха… и толкоз. Решаваме, че ще стопираме в движение.

 
Курбан на Мъгливия сняг Печат
Автор: ПКСУ София   
Четвъртък, 06 Октомври 2011г.
От 11 до 13 ноември Деката организира курбан на Мъгливия сняг (гр. Твърдица, х. Буковец). Може да заповяда всеки, който иска да го уважи, или да се позабавлява в пещерата. Ще се лагерува на поляната до пещерата, стига времето да позволи.
 
Експедиция Словачка яма 2017 Печат
Автор: Владимир   
Сряда, 01 Ноември 2017г.

slovachka-lager1От 22 юни до 06 юли 2017 г. се проведе международна експедиция „Словачка яма 2017“.

Проявата бе организирана от пещерен клуб „Велебит“ (Загреб, Хърватска), съвместно с Пещерен клуб и спелео училище „София“.

Въпреки името си, пещерата не се намира в Словакия, а в Хърватска. „Словачка яма“ е втора по дълбочина пещера в страната със своите 1320 м, както и най-сложна по морфология от трите хърватски пещери с дълбочина над 1000 м (Лукина яма -1431 м и Велебита -1026 м). Всички те се намират в национален парк „Северен Велебит“.

Участието на български пещерняци в „Словачка яма 2017“ е резултат от съвместната работа между спелеолози от двете страни и доброто представяне на българските групи по време на предходни експедиции, организирани в дълбоките пещери на Хърватска.

 
За пещерите Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Автор: Владимир   
Четвъртък, 12 Октомври 2017г.

vili-niaМога да затворя очите си и да си представя първия път, в който се озовах в обятията ти. Беше твърде разтърсващо за да го забравя. Всички предизвикателства, които ми показа. Веднага те познах, не по обещанието за лесен път, а по безбройните ти лабиринти и все-помитащото щастие да съм с теб. Понякога си назъбена, изпълнена с изненадващи ледени водопади, понякога ме караш да чакам и ме оставаш с несигурно бъдеще и липса на собствени сили да се справя.

Нищо не ме е правило по-безпомощна от силите на собствената ти стихийност. Имаш толкова имена. Толкова различни лица. Можеш да се окичиш с безценни кристали, или да обсипеш сводовете си с кал, но винаги си точно такава каквато си. Не ти е нужен грим, не ти е нужна светлината на ничии прожектори. И независимо дали някой ще те нарече красива или грозна ти винаги ще си с едно основно качество – неповторима.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 39
Къде ще ходим
Календар на републикански, клубни и други прояви...
Последни албуми в галерията
Поддръжка
Партньори

outsider_logo

Алпи

Стената

Go!Outdoor

Булинс


 

© 2020 Пещерен клуб и Спелео училище София
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.